Senaste kommentarer

  Att Sända Närradio

  skylt_933mhz
  Sända Närradio!
  Vi anordnar studiecirklar för alla som vill medverka och lära sig att producera och sedan även att sända närradio,  I Studiecirkeln lär du dig grunderna i Inspelningsteknik, mixning och slutligen utsändning, allt från det enklaste till mera avancerade produktioner och livesändningar. Målgruppen är andra föreningar, skolan och privat personer.

  Är du intresserad och ännu inte anmäld till cirkeln så ska du ringa till vuxenskolan bums = Jean-Åke Almqvist 070-397 13 54 – Vi kör fler cirklar om det behövs.

  Cirkel Innehåll – Steg för Steg
  1. Enklare inspelningsteknik / metoder, en mikrofon (per upptagning)
  2. Enklare Mixning / behandling av ljudfiler, t.ex. påläggning av musik in/ut toning.
  3. Få ut materialet till sändning, utsändning av förinspelat material och musik, hantering av tablå, regler om utsändning, arkivering m.m.

  Totalt tre tillfällen, sedan fortsätter man med en fördjupning.
  1. Inspelning med flera ljudkällor, live mixning.
  2. Hantering av material för direktsändning.
  3. VoIP länkning för streaming direkt från sändningsplats.

  Länkar till studie material (Hemma studier kanske)
  Cirkel information ’Sända Närradio
  Kurs material ’Ljud – för större upplevelse

  Mål
  Tanken är att man i praktiken skulle kunna få fram ljudmaterial efter dom två första träffarna. Hela studiecirkeln omfattar totalt 2×3 tillfällen: 1. Inspelning / 2. Mixning / 3. Utsändning, samtliga i två steg, grund och fördjupning.

  Inom studiecirkeln tar var och en fram en produktion som kan utsändas under program punkten ’Mina Minuter’ eller ’Mina Favoriter’

  Mina Favoriter (Beskrivning program idé)
  Det är ett musik program där någon presenterar sina musik favoriter. Vi producerar ett underhållningsprogram där du presenterar dina favorit melodier och berättar varför, bakgrund o.d. – Vi producerar program ’vinjett’ och reklam ’jinglar’ för programmet.

  Utsändning sker Tisdag och Torsdag 22.00

  (Exempel beskrivning, program idé för Göran’s PILOT program)
  Ett program om och med musik i gränslandet mellan soft, indie / jazz & blues. Med Fokus på inspelningar som tål att lyssna på med ’high-End’ öron får vi En timme med artister som Nat King Cole, Diana Krall, Shelby Lynne, Norah Jones, Nils Lofgren m.fl. Vi bjuder på en mix av nytt & gammalt i genren, musik Tips, nyheter m.m.

  Tanken är att Programmet i grundutförande ska ha fyra sektioner: Evergreens, Nytt & ospelat, Svenskt, live & vinyl. Specialprogram om en artist eller en företeelse kan bli aktuellt (T.ex. bara om vinyl) (Variationer på detta kan naturligtvis förekomma)

  Mina Minuter
  15 minuter av ditt liv. Gör ett program om ditt eget liv. Spela, sjung eller berätta roliga historier eller spännande händelser i nutid, dåtid eller framtid. Berätta om dina intressen, något du ’brinner’ för, fritid, hobby eller vad du vill.

  Utsändning
  För utsändning krävs tillstånd och ansvarig utgivare, alla utsändningar ska göras inom dom regler som gäller för närradio och görs inom det tillstånd som Överkalix Folkpartiförening innehar (Myndigheten för Radio och TV – Beslut Dnr# 14-1823 / PTS Beslut Dnr# 14-8734)